mlada

Ove stvari NE RADITE na venčanju, iznerviraćete i mladu i mladoženju

Kažu da je planiranje venčanja jedan od najstresnijih zadataka koji postoje. To pak ne podrazumeva određivanje datuma ili biranje mesta koje zaista iritira mladu i mladoženju, već njihovi gosti. Dan kada se slavi ljubav mogi da pokvare upravo oni. Novo istraživanje je otkrilo da rad sa zahtevnim voljenim osobama može biti najveći stres za srećni par.   Ljubomorna bivša im priredila UŽAS na venčanju: Sačekala mladence s punom kofom (VIDEO)   Jedan sajt za planiranje venčanja, „Hitched“, anketirao je 24.000 mladenaca kako bi otkrio koja ponašanja gostiju su najnapornija za mladence. Bar jendnom je svako od nas uradio nešto slično. Prema istraživanju, 70 odsto bračnih parova je reklo da je to traženje da se povede „plus jedna osoba“ ili dete, koje nije navedeno u pozivu. Ne zaboravite, svaka dodatna osoba često znači plaćanje još jednog obroka. Drugo najneprijatnije pitanje koje možete postaviti paru, nakon što dobijete sve informacije potrebne za prisustvo na venčanju, jeste kako odgovoriti na veliki dan. Petina parova je rekla da mrzi da ih ovo pitaju, zajedno sa gostima koji kasne sa odgovorom. Poseban meni nakon prihvaćenog poziva je dodatna stvar koju je kao frustrirajuću navelo 10 odsto parova. Ipak, mora se očekivati da će se pojave dodatni zahtevi u ishrani. Više od polovine parova takođe kaže da su pitanja oko rasporeda sedenja veoma dosadna. Još jedna zamerka 38 odsto mladenaca bila je kada su gosti pitali da li mogu da održe govor tog dana. Kada je u pitanju sam dan, trećina ispitanika izjavila je da mrzi kada gost pokušava da postane centar pažnje. Zato izbegavajte da nosite tu dugu belu haljinu i nemojte ni razmišljati da zaprosite na tuđem venčanju – ovo nije vaš dan, ljudi! Trećina mladenaca je takođe rekla da ih nerviraju gosti koji se je prerano napiju, dok je petina bila iznervirana kada su gosti stali na put fotografu. Previše razgovora telefonom takođe je izazvalo ljutnja za 13 odsto bračnih parova na njihov veliki dan, prenosi „Metro.co.uk“.

Stresno: Mladenci pali niz stepenice, silazak se pretvorio u noćnu moru (VIDEO)

Jedan novopečeni bračni par sa naših prostora, odmah nakon rečenog „da“ na teži način je dobio priliku da sazna šta znači ono „zajedno i u dobru i u zlu“ – onda kada im se silazak niz stepenice zgrade istovremeno obio o glavu, i to bukvalno. Snimak mladenaca na dan svadbe kojima se veseo trenutak silaska niz stepenice među gostima pretvorio u noćnu moru, skoro pa neviđenu do sada, nasmejao je ali na trenutak i uplašio ljude na Balkanu. Navodeći da se sve desilo u Dalmaciji u Hrvatskoj, video je osvanuo na Fejsbuk stranici „Dalmatinska generacija“.   Ljubomorna bivša im priredila UŽAS na venčanju: Sačekala mladence s punom kofom (VIDEO)   „Baš im je lepo krenulo“, piše u opisu videa na pomenutoj Fejsbuk stranici, u kom se može videti donekle bolan pad mlade i mladoženje. Naime, nakon što su malo zastali na početku, verovatno za fotografisanje, bračni par je krenuo niz stepenice sa osmehom. Dok je mladoženja išao korak ispred svoje mlade, držeći je za ruku, ona se u jednom trenutku spotakla. Držeći bidermajer u drugoj ruci, žena se oslonila na svog supruga u nadi da neće pasti. Međutim on se tada takođe spotakao, te su nažalost oboje završili na betonu. Iako nije poznato da li je ovaj pad uzorkovao neke povrede mladoj i mladoženji, mnogi Balkanci našli su vremena da napišu koji duhoviti komentar na video koji možete pogledati OVDE. „Nije bitan početak… kraj je najbitniji, ne brinite“, „Ovo je prava ljubav. U dobru i u zlu“, „Oni su i ovaj pad sa osmehom dočekali, ipak bolje da se ne oslanja na njega u životu“, „Više sreće drugi put“, „Dobili su brzi kurs bračnog života“, „A kažu treba da se osloniš na partnera, bolje je da u buduće stoji stabilno na svojim nogama“, „Ova mlada će imati jak oslonac u životu“, glasili su neki šaljivi komentari. Kako je ovo bio njihov poseban dan, ukoliko je sve prošlo bez velikih povreda, priznajemo da su ga ovim učinili još posebnijim.

Izborom venčanice mlada zgrozila mnoge: Kritike dobile i deveruše (FOTO)

Svaka nevesta želi da izgleda najbolje što može na dan venčanja. Trudi se da odabere prigodnu šminku, frizuru, ali se, naravno, najviše pažnje, a može se reći i nerava, posveti odabiru venčanice kojom će očarati goste. Tako se jedna mlada, Laura iz Velike Britanije, pojavila u venčanici koja i nije oduševila prisutne svatove. Gotovo da su se i zgrozili. A šta je bio problem? Caka je u tome što je više bila razgolićena nego obučena i jednostavno takav odabir haljine ne priliči jednom intimnom činu kao što je venčanje, piše „DailyStar“. Ona je dobila kritike zbog svoje prozirne, čipkaste venčanice dizajnerke Oksane Muke. Ali, ni to nije sve! I njene deveruše su izgledale grozno, pošto im se video veš ispod prozirne mint-zelene „haljine“. Snimak koji je objavila upravo dizajnerka venčanice postao je jako popularan, a neke je i uznemirio. – Da je ovo moja ćerka, bio bih jako uznemiren i postiđen. Ali na kraju, to je njeno venčanje – prokomentarisao je jedan pratilac. – Ko god da je dizajnirao, ovo nema prefinjenosti. Kad idem na venčanje, ne želim da buljim u žensko donje rublje – bio je takođe jedan od komentara. – Ne znam što je gore, deveruše ili nevesta. Haljine deveruša su jako čudne, ali mladina haljina je prekrasna, samo da je sa više materijala – neko je pak stao i na stranu mlade.   Svako ima pravo na svoj stil i mišljenje, ali ovakva smela haljina zaista nije prikladna za venčanje, pa makar ono bilo na plaži, a šta vi mislite o ovome?

Dužnosti kume na venčanju

Kuma je na venčanju jedna od prisutnih koja ima najlepšu ulogu na ovaj dan. Njene dužnosti se najčešće planiraju u dogovoru sa mladom. Među najčešćim zaduženjima jedne kume nalazi se organizacija devojačke večeri (ukoliko će je mlada imati), ali i pomoć prilikom planiranja venčanja. Ona pomaže prilikom odabira venčanice, frizure, šminke i dekoracije. Ona je ta koja na sam dan venčanja pomaže mladi da se obuče i gotovo da do samog čina venčanja ona ne napušta mladu. Često kuma je ta koja priprema govor za prvu zvanicu mladencima, često i sama naručuje muziku i donosi tortu na venčanje. Ona je, takođe, zadužena za kupovinu bidermajera, ali i platna i sveće za crkveno venčanje. Kuma je osoba na venčanju na koju mlada može u svakom trenutku da se osloni.   Izvor: Wannabemagazine